Forum | Log ind | 47 Aktive besøgende 
.: Ama'r web :. 
- professionel webhosting
elution
 MENU
 :: Forside
 :: Om Ama'r Web
 :: Priseroversigt - webhotel
 :: Bestil webhotel
 :: Online Betaling
 

 Produkter
 :: Domæner
 :: CMS hotel
 :: Winfinans ASP
 :: Mail hotel
 :: Web hotel
 

 Virus og SPAM
 :: Ting du bør vide
  :: Falske virus varsler
 

 Support og service
 :: Support forum
 :: Email opsætning
 :: Link til service siden
 :: Download
 :: Mailmanager
 :: Artikler
 :: Brug af webhotel
 

 Online betaling

Vi kan nu tilbyde betaling af deres regninger via vor Online Dankort betaling. Du skal blot angive dit kundenummer og nummer på den faktura der ønskes betalt. Du får herefter en udførlig oversigt over hvad fakturaen dækker og har mulighed for at betale den med Dankort.
 

  Ting du bør vide
Falske afsender adresser forvirre
Preben Andersen
Chefkonsulent Preben Andersen, UNI•C, der leder det danske Computer Emergency Response Team (DK•CERT), skriver hver måned i Børsen Informatik om aktuelle it-sikkerhedsspørgsmål. Kommentarerne bringes på www.cert.dk, efterhånden som de udkommer.
Vi har tilladt os at bringe de vise ord her på siden.
Inden for den sidste måned har du måske modtaget besked om, at en e-mail, du har sendt, ikke kunne afleveres til modtageren. Men du har aldrig skrevet til vedkommende, som du måske ikke engang kender. Det er en af bivirkningerne ved ormen Sobig.F, der har spredt sig med rekordfart, siden den dukkede op den 19. august.

Sobig.F spreder sig via e-post. Den ankommer som en mail, hvor emnet for eksempel kan være "Re: Details." Teksten opfordrer til, at man åbner den vedlagte fil. Gør man det, bliver ens pc inficeret, og ormen begynder at sende sig selv videre til andre, hvis adresser den finder på computeren.

Forfalsker afsender
I lighed med andre orme forfalsker den sin afsenderadresse. Som afsender vælger den en tilfældig adresse, den finder på computeren. Her er årsagen til de mystiske beskeder, mange modtager, om at deres mail ikke kunne afleveres. Hvis din mail-adresse optræder i adressekartoteket på en inficeret computer, kan du risikere at modtage ormen. Men du risikerer også at stå som afsender i en af de mails, ormen udsender. Hvis ormen har sendt sig selv til en adresse, der ikke findes længere, vil du så modtage en besked om, at din mail ikke kunne afleveres.

Sobig.F har også andre bivirkninger. Måske bliver ormen fanget af et antivirusprogram hos en modtager. Hvis vedkommende ikke har sat sig ind i, hvordan den fungerer, tror han/hun nu, at din pc er inficeret, fordi du står som afsender. Så hvis du modtager en mail med advarsel om, at din pc udsender virus, er der altså grund til at undersøge sagen en ekstra gang.

Ekstragevinst
En lille "ekstragevinst" ved denne type orm er, at man kan modtage feriebeskeder fra folk, man aldrig har hørt om. De takker høfligt for den virus, du har sendt dem, og lover at kigge nærmere på den, når de vender hjem fra ferie.

Det bedste middel til at undgå, at organisationens pc'er bliver inficeret med Sobig.F og lignende orme og virus, er information. Gør det helt klart for medarbejderne, at man aldrig dobbeltklikker på en fil, man har fået tilsendt uopfordret. Kombiner det gerne med antivirusprogrammer på både pc'er og postserver.

Og så lige en positiv afslutning på Sobig.F-miseren: Ormen holder op med at virke i morgen, den 10. september. Det er den programmeret til.


Oprindelig bragt i Børsen Informatik den 9. september 2003

 Udskriv Fortæl en ven Giv din mening

 
 Arkiv
 :: Hold din PC opdateret 
 :: Falske afsender adresser forvirre 
 :: Falsk virusadvarsel 
 

Ama'r Web | Kastanievej 3 | 2791 Dragør | Tlf 70 208 280 | amarweb.dk © 1998-2004
Powered by fullXML from Ama'r web