Forum | Log ind | 43 Aktive besøgende 
.: Ama'r web :. 
- professionel webhosting
Winfinans
 MENU
 :: Forside
 :: Om Ama'r Web
 :: Priseroversigt - webhotel
 :: Bestil webhotel
 :: Online Betaling
 

 Produkter
 :: Domæner
 :: CMS hotel
 :: Winfinans ASP
 :: Mail hotel
 :: Web hotel
 

 Virus og SPAM
 :: Ting du bør vide
  :: Falske virus varsler
 

 Support og service
 :: Support forum
 :: Email opsætning
 :: Link til service siden
 :: Download
 :: Mailmanager
 :: Artikler
 :: Brug af webhotel
 

 Online betaling

Vi kan nu tilbyde betaling af deres regninger via vor Online Dankort betaling. Du skal blot angive dit kundenummer og nummer på den faktura der ønskes betalt. Du får herefter en udførlig oversigt over hvad fakturaen dækker og har mulighed for at betale den med Dankort.
 

  Ting du bør vide
Falsk virusadvarsel
De fleste, der modtager e-mails har oplevet det, - mailen med overskriften, farlig virus, pas på. Send straks denne advarsel videre til alle du kender, dette er ikke en falsk advarsel, ("navnet på et kendt firma, som Microsoft eller IBM" har udsendt følgende meddelelse:…. Hvorefter de frygtelige (og ofte også usandsynlige) følger af virussen opremses.

Straks sender man mailen videre til alle dem, man har registreret i sin adressebog, for man vil selvfølgelig ikke have at de skal udsættes for en farlig virus på deres PC, disse pokkers internetkriminelle. Men, desværre har man netop udført netop den handling, som var den egentlige kriminelle handling i mailen - det var nemlig en falsk virusadvarsel - en såkaldt HOAX (HOAX iflg. Gyldendals Røde Ordbog, engelsk/dansk: spøg, mystifikation, svindelnummer, skrøne, avisand), hvis egentlige formål var at blive spredt så meget som muligt - enten med det relativt harmløse formål at tage folks tid og diskplads, men i de mere alvorlige tilfælde indeholder HOAXen netop en virus, og det er så rent faktisk den, der bliver spredt - som en advarsel.

Men det er jo svært - mailen bliver jo videresendt i den bedste mening, for hvordan skal man kende forskel på en egentlig virusadvarsel og en HOAX, men kan vel endda have holdningen, …hellere sende en falsk advarsel, end at undlade at sende en rigtig.

Her er nogle retningslinier, der kan hjælpe dig med at identificere en HOAX fra en egentlig virusadvarsel ?

  • Fik du mailen fra en "pålidelig" kilde: din IT-administrator, eller en anden, der burde have forstand på IT - eller fik du den af din onkel, som havde fået den af sin tandlæge, som havde fået den af sin frisør……
  • Blev du i mailen opfordret til straks at sende budskabet videre til alle i din adressebog (kædemail). Netop opfordringen om at videresende til så mange som muligt er en HOAX væsentligste kendetegn.
  • Er der i mailen oplysninger om, hvor du kan få nærmere teknisk information om virusen,- og er det en kendt Internetadresse. Undersøg om det er korrekt, at du kan finde information på adressen. En ledetråd her er også om henvisningen går til hovedsiden, eller til en dybereliggende side.

At følge disse regler er selvfølgelig ikke nogen garanti for, at man altid kan kende en HOAX fra en egentlig virusadvarsel. HOAXerne er jo netop udformet for at narre en. Men som det gælder for mange andre ting relateret til Internettet, så gælder det også her om at holde hovedet koldt og bevare fornuften. Forsøg at afklare om der er hold i mailens indhold, - før du går med på vognen og spreder budskabet.

 Udskriv Fortæl en ven Giv din mening

 
 Arkiv
 :: Hold din PC opdateret 
 :: Falske afsender adresser forvirre 
 :: Falsk virusadvarsel 
 

Ama'r Web | Kastanievej 3 | 2791 Dragør | Tlf 70 208 280 | amarweb.dk © 1998-2004
Powered by fullXML from Ama'r web